2010. ápr. 6.

A duplázó epertorta



Azért duplázó, mert évente 1 hónap alatt kétszer sütöm. Gourmet és az anyukája születésnapja egymástól 8 napnyira van, és mindkettejük kedvence a Gourmet felé epertorta. Elkészítése nem bonyolult, csak időigényes. Kell hozzá: egy 28 cm-es tortaformához a piskótalaphoz 3 tojás, 15 dkg cukor,
13 dkg liszt, sütőpor, 3 ek víz, a krémhez: 3 nagy doboz eperjoghurt, fél liter hulala tejszínhab, 2 dl tej, egy tubus eperaroma, fél kg eper leturmixolva, átpasszírozva. A folyékony dolgoknak kb 2 liternek kell lennie, s ha ennyi, akkor 4 tasak Oetker kis zacskós zselatin szükséges. Ha a piskóta megsült, akkor köré tesszük a tortakarikát, rászorítjuk, s beletöltjük a krémet, s betesszük a hűtőbe. Másnap, Olvasztunk 2 zacskó piros tortazselét, s a sütemény tetejére kenjük. Végül tejszínhabbal, vagy mással díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése