2012. máj. 18.

Fahéjas almalekvár hideg téli estékre...

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 40-50 dkg cukor
  • 2-3 rúd fahéj
  • tartósítószer


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük és egy nagy lábosban feltesszük főni, időnként megkevergetjük.
Amikor megpuhult, kilónként 20-25 dkg cukrot öntünk bele, hozzáadjuk a fahéjrudakat és tovább főzzük 15 percig. A fahéjat kivesszük belőle, még forrón üvegekbe töltjük a lekvárt, tetejükre tartósítót szórunk, lezárjuk, majd dunsztba tesszük kihűlni. Majd felcímkézhetjük, ajándékozás előtt fel is díszíthetjük az üveget néhány aszalt almaszelettel és fahéjrúddal...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése