2012. jún. 5.

Fürtös paradicsom télire...

Mivel szépen érnek és folyamatosan jönnek az új bogyók, gondoltam, megosztom ezt a receptet, hisz én is ki fogom próbálni.

Hozzávalók:

  • 2 kg apró fürtös paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek mustármag
  • 2 kk szemesbors
  • 2 ek só
  • 4 ek cukor
  • 2 dl 20%-os ecet
  • nátrium-benzoát


Elkészítés:
A nem túlérett paradicsomot megmossuk, leszemezzük, üvegekbe tesszük. Minden üvegbe teszünk néhány hagymakarikát, mustármagot és szemesborsot. Majd a sóval, a cukorral, az ecettel felforralunk 2 liter vizet, késhegynyi tartósítószert teszünk bele, és kihűtjük, végül feltöltjük vele az üvegeket, és gondosan lezárjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése