2013. jan. 13.

Zellerkrémleves


Hozzávalók 4 fő részére


  • 2 db nagyobb zellergumó (1-1,2 kg)
  • 5-6 db apró krumpli (0,5 Kg)
  • 2 Liter alaplé (lehet szárnyas, marha... vagy ha nincs más akkor kocka :( )
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg szeletett Bacon vagy 5 szelet Toast kenyér (ez lesz a levesbetét)
  • bors
  • szerecsendió


Ez a leves a legegyszerűbbek egyike.

Az ember megmossa a hozzávalókat és megpucolja őket. Eközben egy edényben felmelegíti az alaplevet vagy a vízforralóba felforral egy adag vizet és 3 leveskockára ráönti. Ezután a zellert és a krumplit is apró kockára vágjuk, mert így gyorsabban megfőnek és a végén úgyis a turmixban végzik. A zeller zöldjét pedig egyben fogjuk beledobni, mert így egyszerűbb lesz majd kivenni. Ha beletettük a krumplit, a zellert és zöldjét, akkor fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Lefedjük, és megvárjuk míg elkezd forrni. Eközben bekapcsoljuk a sütőt grillre, - már ahol ez van és egy tepsire egyesével lefektetjük a bacon szeleteket vagy toast kenyeret. Ha toast kenyérrel dolgozzunk, akkor érdemes egy kis olívaolajjal, sóval, borssal (és sajttal) izésíteni a leendő kruton mind 2 oldalát és félidőben megfordítani. Ha bacont használunk, akkor a sütés első felére érdemes letakarni, mert így meg tudjuk spórolni a sütő takarítás nagy részét, mind emellett nem fog bacon füstben úszni otthonunk. A forrástól számított kb. 20-dik percben már minden alkotó eleme a levesnek készre főtt és már csak a tejszín hozzáadása választ el minket egy kitűnő és könnyű vacsorától. A levest öntsük a turmixba vagy ha valaki a botmixert szereti jobban akkor azt használja és kezdjük el összedolgozni őket. Ha botmixert használunk akkor előtte vegyünk ki a leves levéből kb. 2 merőkanállal és keverjük össze a tejszínnel ezzel megakadályozva azt hogy kicsapódjon a hőtől.
Eddigre már a bacon vagy kruton is elkészül a sütőben. Fontos hogy ezeket folyamatosan figyeljük, mert nagyon könnyen megtudnak égni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése